Produk Jus Supplement  Buah Manggis XanGo®

PERNAHKAH ANDA MAKAN KULIT MANGGIS (mangosteen) ? SUATU KEHEBATAN PERLU DIKETAHUI !!!!!


Sebelum mengetahui lebih lanjut tentang produk, terlebih dahulu lebih baik kita mengetahui cabaran-cabaran terhadap kesihatan kita.
 
APAKAH CABARAN KEPADA KESIHATAN KITA  ?
 
Penyakit Kronik Degeneratif.
 
Penyakit yang paling merbahaya pada masa sekarang bukan penyakit yang berpunca daripada kuman atau pun virus,tetapi ia adalah penyakit kronik degeneratif yang berpunca daripada kerosakan dan degeneratif sel secara berkumpulan dalam badan manusia.
 
TAHUKAH KITA,SETAKAT INI TIDAK ADA CARA UNTUK MENYEMBUHKANNYA .............
 
Laporan tahunan World Health Organisation telah memberi amaran bahawa penyakit kanser, sakit jantung dan penyakit kronik yang lain telah meragut nyawa lebih 24 juta orang setiap tahun , dan ia akan terus membawa penderitaan dan menimbulkan ketidakupayaan kepada berjuta-juta manusia di bumi ini.
 
NAMUN PENYAKIT DEGENERATIF BOLEH DIELAKKAN ............
 
Ramai diantara kita masih menganggap penyakit kronik penyakit yang malang, penyakit yang diakibatkan oleh umur yang meningkat dan ia tidak dapat dielakkan. Namun kita harus faham bahawa "tua" tidak bermakna "sakit". Untuk mengelakkan penyakit degeneratif, kita harus mengamalkan pemakanan yang seimbang, aktiviti fizikal dan cara hidup yang sihat.

 

TAHUKAH KITA APA PENYAKIT YANG MENGANCAM ?
 
8 Penyakit Yang Mengancam :-
 
1. Penyakit Jantung  2. Kanser  3. Strok  4. Kencing Manis  5. Osteoporosis  6. Artritis  7. Alzheimer  8. Keobesan
 
APAKAH MUNGKIN ANDA JUGA MANGSANYA ????????
 
APAKAH PUNCA PENYAKIT-PENYAKIT INI ??????
 
JAWAPANNYA   : RADIKAL BEBAS  ( FREE RADICALS)
 
Saintis menganggarkan lebih 10,000 radikal bebas menyerang sel-sel badan kita setiap hari. Radikal bebas ialah atom atau molekul yang sangat aktif dan tidak stabil kerana mempunyai satu elektron tidak berpasangan dalam strukturnya. 

 Klik Sini!        
Untuk menjadi stabil, atom atau molekul ini perlu mendapatkan satu elektron.Caranya ialah dengan mencuri satu elektron daripada molekul lain dan molekul ini pula akan menjadi radikal bebas kerana ia tidak  lagi stabil.Bagi mengembalikan kestabilannya, molekul kedua ini akan mencuri elektron daripada molekul lain dan proses ini akhirnya akan membentuk rantaian radikal bebas.Dimana molekul yang sihat ini akan dirosakkan.Ini akan membawa kerosakan berterusan kepada pelbagai sel dalam badan manusia.
 
DARI MANA DATANGNYA RADIKAL BEBAS  ??????
 
1. Makanan(Makanan berlemak,bergoreng dan hangus(sate atau ikan bakar)
 
2. Rokok (Sebatang rokok membebas 3 trillion radikal bebas dalam darah.)
 
3. Tekanan(Semua bahan kimia dan sesetengah hormon endokrin.)
 
4. Bahan Kimia Toksik(Racun Serangga, dll)
 
5. Minuman Beralkohol
 
6. Sinaran Ultra Ungu
 
7. Pencemaran Alam Sekitar , dan lain-lain.
 
Penghasilan radikal bebas berlaku sepanjang masa dan ianya sukar dikawal.
                                                                       
 
BAGAIMANA MENGATASI SERANGAN RADIKAL BEBAS ??????
 
JAWAPANNYA       : ANTIOKSIDAN  (ANTIOXIDANTS)

Sebelum Penemuan Orac Dalam Manggis;

Selepas Penemuan Orac Dalam Manggis;Bagi mengimbangi kemusnahan sel-sel akibat serangan radikal bebas ini, ramai para penyelidik terutama dalam bidang kesihatan mengenalpasti ANTIOKSIDAN adalah bahan yang teramat baik bagi mengatasi serangan radikal bebas ini.
 
ANTIOKSIDAN adalah bahan yang dikenal pasti dapat menghapus atau melemahkan radikal bebas dengan mendermakan satu elektron atau mendermakan satu elektron kepada radikal bebas.
 
Inilah caranya antioksidan bertindak menstabilkan radikal bebas,sekali gus melindungi kerosakan sel badan.
ANTIOKSIDAN ini boleh ditemui dalam beratus bahan semulajadi terutama sayur-sayuran dan buah-buahan.
 
Pigmen yang memberi warna kepada sayur dan buah yang secara umumnya dipanggil "FITOKIMIA" ,inilah sumber antioksidan terbaik.
Inilah sebabnya mengapa kita disaran mengambil 5 hingga 9 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.
Bagaimanapun, dalam keadaan kehidupan kita hari ini, saranan pakar pemakanan itu sukar diamalkan.
 
PROFESOR DEBASIS BAGCHI, Profesor Jabatan Sains Farmasi Universiti Creighton,California, berkata aspek pemakanan perlu diberi keutamaan bagi menjaga kesihatan dan mempelbagaikan pilihan sajian harian adalah pilihan yang bijak.
 
Beliau menyarankan supaya memilih makanan pelbagai warna supaya kita mendapat pelbagai jenis fitokimia yang diperlukan badan.
 
Antara fitokimia yang penting ialah ANTOSIANIN. Ia adalah pigmen yang memberikan warna biru, ungu dan merah kepada tumbuh-tumbuhan.Tiga pigmen ini berfungsi melindungi tumbuh-tumbuhan daripada sinaran ultra ungu dalam cahaya matahari.
 
Berdasarkan prinsip yang sama, ANTOSIANIN dikatakan dapat memberi perlindungan kepada tubuh manusia terhadap serangan radikal bebas dan mengurangkan risiko penyakit kronik.
 
ANTOSIANIN adalah bahan antioksida yang kuat dan dapat menghapuskan pelbagai radikal bebas berlainan secara serentak pada satu masa.

  
Banyak kajian membuktikan buah-buahan seperti Manggis (Mangosteen),strawberi,elderberi,bilberi liar, acaberi, kranberi, beri biru liar, raspberi, cherry adalah kaya dengan antosianin.
 
Kajian menunjukkan antosianin daripada buah-buahan ini bukan sahaja mempunyai sifat antioksidan yang tinggi tetapi turut bertindak sebagai antiradang, antimicrobial, anti kanser (bagi mengelakkan kanser), memperbaiki fungsi penglihatan, antitumor dan juga antipenuaan.
 
Lebih penting, ia juga dikatakan mempunyai sifat antikarsinogenik, memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular,mengawal paras gula dalam darah, khususnya bagi pesakit kencing manis,mencegah jangkitan saluran kencing, darah tinggi, gout , arthritis, sakit sendi, sengal badan, strok, masalah saraf, strok,  Alzheimer, menurunkan kolesterol, jangkitan virus dan menyekat serangan bacteria Helicobacter pylori yang menyebabkan masalah gastric, ulser perut, kanser perut dan keradangan usus.Membantu menjaga kesihatan kulit dan masalah penuaan awal.
 
DISINI cuba kita lihat didalam konteks Negara ASEAN ( MALAYSIA, THAILAND, PHILIPINE, INDONESIA, BRUNEI, VITENAM DAN LAIN-LAIN NEGARA ), Negara-negara ini kaya dengan buah yang mempunyai warna ungu, merah dan biru, iaitu BUAH MANGGIS (QUEEN OF FRUITS ), iaitu buah yang sempurna (kulit, biji dan isi putih).
 
Komponen-komponen yang terdapat didalam buah manggis terdiri daripada IRON, FIBER, CALCIUM, VITAMIN C, POTASSIUM, VITAMIN B2, PROTEIN, CATHECHINS, TANNINS, PHOSPHORUS, SODIUM, VITAMIN B1, NIACIN.
 
Menurut kajian DR DAVID A. MORTON,Ph.D., Buah Manggis mempunyai bahan aktif biologi yang sangat kaya dengan ANTIOKSIDAN yang tinggi dan amat berkesan, disamping vitamin, polysaccharides, stilbenes.Disamping itu buah manggis ini unik kerana mempunyai makanan tambahan bioaktif yang hebat iaitu " XANTHON".
 
APA ITU " XANTHON " ??????

 
" XANTHON " ialah sekumpulan molekul biologi yang sangat aktif didalam kulit (pericarp) buah manggis yang berwarna ungu itu, di mana struktur berbentuk cecincin enam segi dengan ikatan karbon berkembar untuk memberi kestabilan kepadanya.
Dimana lebih 200 XANTHON dari alam semulajadi, 40 XANTHON ada terdapat dalam buah manggis, terutama bahagian kulit(pericarp) buah manggis.

APA ITU BUAH MANGGIS?

Buah manggis,dikenali dengan nama saintifik “Garcinia Mangostana”, adalah buah luarbiasa yang ditemui dikawasan Asia Tenggara seperti Indonesia,Thailand,Kemboja,Vietnam,Myanmar,Malaysia,Filipina dan kepulauan yang lain Dan diberapa kawasan tropika diseluruh dunia.Kulit manggis pahit,bergetah,pigmen berwarna ungu dan isinya tidak terhingga sedapnya-rasa sensasi daripada buah yang lain. Sungguh hebat!!!!!Komponen Pemakanan Buah Manggis
                                              
Besi, Serat, Kalsium, Vitamin C, Kalium, Vitamin B2,Protein, Katecin/tannin, Fosforus, Natrium, Vitamin B1, Niasin.SAINS & KAJIAN


Pelbagai kegunaan manggis untuk tujuan pengubatan secara tradisional telah diguna sejak lama dahulu dan turun temurun bagi
menyelesaikan masalah seperti cirit-birit,buasir, berak berdarah,ulser mulut,sembelit,menghalus kulit,mencegah penyakit kulit dan masalah-masalah lain.

Walaupun penemuan secara tradisional telah lama digunakan namun kajian sains terhadap buah manggis telah pun dilakukan 150 tahun dahulu lagi.Dimana lebih dari 110 kajian telah dikeluarkan didalam jurnal-jurnal sains.

Penemuan sains tentang FITONUTRIEN,juga dikenali sebagai fitokimia,adalah sebatian bioaktif semulajadi yang ditemui dalam
makanan tumbuhan.Ianya menyediakan manfaat yang lengkap seperti kesan antioksida dan sistem imun bagi membantu menggalakkan
fungsi badan yang sihat.

Fitonutrien yang berkuasa ditemui didalam kulit manggis ialah “ Xanton ”.  Ianya ujud secara bioaktif semulajadi dan memiliki ciri-ciri ANTIOKSIDA yang hebat.Terdapat hampir 200 Xanton terasing dalam alam semulajadi,40 XANTON terdapat didalam kulit manggis.

Xanton daripada kulit buah manggis menunjukkan sifat antitumor yang boleh membantu masalah seperti Leukemia, Barah Hati, Barah Payudara, Barah Usus Besar dan lain-lain penyakit. Xanton juga mengandungi unsur-unsur antibakteria, antioksidan, antiradang, antifungal,antiviral dan antitumor.

PERNAHKAH ANDA MAKAN KULIT MANGGIS?

Buah manggis yang hebat ini boleh memberi antioksidan yang tinggi dapat memberi perlindungan kepada tubuh manusia terhadap serangan radikal bebas dan dapat mencegah dan mengurang risiko penyakit kronik diatas.
 
"Kajian menunjukkan bahan aktif "XANTHON" mempunyai kesan positif kepada keseluruhan sistem badan,"menurut Penyelidik J.Frederick Templeman,M.D."Dari penambahan tenaga untuk melindungi sistem dalam tubuh dari radikal bebas,"XANTHON" menyampaikan faedah yang luas", XANTHON merupakan sebahagian daripada super anti-oksidan yang paling mujarab.


Khasiat Xanton iaitu bahan aktif dalam kulit buah manggis dapat membantu mengatasi pelbagai jenis masalah-masalah penyakit seperti berikut:-

-    KANSER/PERTUMBUHAN TUMOR
-    KENCING MANIS
-    DARAH TINGGI
-    JANTUNG/SALURAN DARAH
-    GOUT
-    ARTHRITIS
-    SAKIT SENDI
-    SENGAL BADAN
-    MIGRAINE/SAKIT KEPALA
-    STROK/PENYAKIT PARKINSON
-    MASALAH SARAF
-    PENYAKIT ALZHEIMER (NYANYUK)
-    GASTRIK/ULSER
-    SEMBELIT
-    CIRIT-BIRIT
-    MENURUNKAN KOLESTEROL
-    ASMA
-    LELAH/PENAT
-    STRESS/KEMURUNGAN
-    MENCANTIK & MELICINKAN KULIT
-    MENGAWAL HIV
-    MASALAH SENGGUGUT/PMS
-    MENOPAUSE
-    KULIT BERMASALAH
-    ALAHAN
-    BUAH PINGGANG
-    JANGKITAN PUNDI-PUNDI KENCING
-    PENYAKIT GUNSI
-    DEMAM
-    MASALAH TIDUR
-    KELESUAN
-    JANGKITAN VIRUS/BAKTERIA/PARASIT
-    LAIN-LAIN PENYAKIT

ANTIOKSIDAN- didalam kulit manggis iaitu Xanton dapat “menderma” elektron mereka yang berlebihan untuk meneutralkan radikal bebas.

RADIKAL BEBAS merupakan molekul yang membawa banyak kerosakan. Oleh itu dengan adanya antioksidan Xanton, maka ianya dapat membaiki dan menghasilkan semula sel yang rosak kepada sel-sel yang baik untuk sel badan manusia akan hidup seumur hidup kita.


Sekarang Dr. Templeman menggunakan manggis sebagai terapi.,
"Jika anda setuju penyakit boleh diandaikan sebagai fungsi untuk membantutkan fungsi badan dan juga menganggu kesegaran organ badan, maka makanan manggis ini telah dapat berfungsi untuk membetulkan/menyembuhkan ketidak fungsian organ tersebut." 

APA KATA MEREKA TENTANG KEHEBATAN SUPPLEMENT MANGGIS!!!

"Saya berumur 58 tahun, mempunyai masalah kencing manis > 10 bacaan, darah tinggi, Gout, migrane, dan masalah saraf. Saya seorang bekas peninju. Masalah ini telah berlanjutan dan saya telah mengambil bermacam-macam ubat untuk mengatasi masalah ini, tetapi tidak ada perubahan. Pada awal bulan 12, saya telah diperkenalkan produk jus buah manggis oleh seorang sahabat. Setelah saya mengambilnya 1 botol untuk mencuba, saya dapati masalah-masalah penyakit saya telah beransur-ansur berkurang dengan cepat dan tiada masalah lagi. Saya dapati kencing manis berada di paras 5-9 setiap hari, walaupun mengambil makanan karbohidrat yang lebih setiap hari. Di samping itu saya rasa sangat bertenaga dan rasa muda selalu. Begitu hebat jus ini."
Kpt (R) Zainuddin,
Sungai Buloh SEL"Pak Din telah mengalami jangkitan pundi-pundi kencing yang kronik, iaitu mengalami masalah didalam mengawal kencing yang keluar tanpa kawalan. Kepenatan bekerja dan masalah saraf yang telah hampir setahun. Pada mulanya Pak Din hanya mencuba 1 cup (30ml), dalam masa beberapa minit sahaja, Pak Din merasa ada perubahan pada masalah ini. Lepas itu pak din terus mengambil jus ini, Alhamdulillah, masalah kencing telah tiada lagi dan Pak Din rasa amat bertenaga dan masalah saraf telah berkurangan. Hebat jus manggis ini."
Pak Din,
Wangsa Maju KL"Saya mengalami masalah "gastrik", sudah 1 tahun, bermacam-macam ubat dan supplement telah saya ambil untuk mengatasi masalah ini, tetapi tidak dapat mengatasi masalah saya. Lalu suami saya menyuruh mencuba jus manggis, setelah 3 botol mengambil jus ini masalah gastrik saya dan saya rasa amat bertenaga."
Puan Ramnah,
Cheras KL

"Saya berumur 68 tahun, mempunyai masalah saraf, iaitu sakit dibahagian tapak kaki dan sendi-sendi, kencing manis, kurang bertenaga, darah tinggi dan masalah membuang air besar. Setelah mengambil jus ini 3x sehari, masalah saya telah baik. Alhamdulillah, masalah membuang air besar yang baik setiap hari, bertenaga, dapat berjalan dengan baik dan kencing manis berada pada bacaan 5-9, rasa sengal dan sakit sendi sudah berkurangan. Jus manggis ini amat baik."
Hj. Mahayidin,
Kelantan"Masalah arthritis yang sudah lama, di mana tangan saya telah tidak dapat dibuka (kerekot). Saya telah mengambil bermacam-macam ubat untuk mengatasi masalah ini tetapi ianya masih berlaku. Pada suatu hari saya telah diperkenalkan jus manggis ini oleh seorang kawan. Sungguh "menakjubkan" setelah mengambil 1 cup- 30ml, dalam beberapa minit sahaja, jari-jari saya telah dapat digerakkan seperti sedia kala. Sungguh menakjubkan jus manggis ini.
Madam Tan, SEL

Saya seorang usahawan, yang selalu berulang alik dari KB ke KL, yang mengambil masa 8 jam. Saya terpaksa berhenti beberapa kali kerana selalu kepenatan memandu kereta. Di samping masalah rasa sakit dibahagian tulang belakang. Semasa saya di KL, saya berehat di rumah adik saya untuk balik ke KB. Pada masa yang sama saya rasa masalah sakit di bahagian tulang belakang. Lalu adik saya menyuruh saya mencuba jus manggis ini, dalam beberapa saat sahaja saya rasa masalah sakit dibahagiaan belakang telah hilang. Lalu saya meneruskan perjalanan ke KB, saya sungguh terkejut kerana saya dapat memandu kereta ke KB, "tanpa henti". Tenaga yang hebat."
En. Zainal,
Kelantan"Saya adalah seorang pengamal produk-produk makanaan kesihatan. Setelah diperkenalkan jus ini, lalu saya memberhentikan pengambilan supplemen yang lain, hanya mengamalkan jus manggis sahaja. Setelah mengambil jus ini, saya dapat merasakan jus ini dapat memberi banyak tenaga, mengatasi masalah rasa sengal badan dan angin dalam badan, tidur saya nyenyak dan berkualiti dan mendapat rehat yang mencukupi dan lain-lain. Hebat jus manggis ini."
En. Amin,
Kuala Lumpur


 
APA KATA MEREKA TENTANG KEHEBATAN BUAH MANGGIS? (Pakar Kesihatan Antarabangsa)
 
Dr Sam Walters - Naturopath;Master Dalam Sains Biologi.
 
"Jika anda tahu apa yang saya tahu,anda tidak akan ke mana-mana tanpa jus manggis".
Antioksidan adalah kunci sebenar pada masa hadapan untuk rawatan penyakit.Buah manggis mengandungi elemen-elemen yang mampu membantu memulihkan secara langsung kebanyakan penyakit yang wujud pada hari ini.Maggis adalah agen antioksida. Kulit manggis mengandungi "XANTHON" yang berkesan untuk pengkulturan kanser payudara, kanser paru-paru, kanser perut dan leukemia.
Jus Manggis menjadi satu senjata untuk mengatasi kanser, dimana ia telah memulangkan kehidupan mereka yang majoriti di tahap 4 keatas.
 
Dr Albert Miller - Pakar Kesihatan Keluarga
 
Saya amat kagum pada kesan anti radangnya,pengurangan bengkak sendi dan pengurangan rasa sakit, amat ketara setelah mengambil jus manggis ini.Saya juga memberi pesakit yang mempunyai masalah kulit yang kronik seperti eczema dan dermatitis, semua menunjukkan kemajuan yang amat baik.Masalah pesakit prostat pun sama.Khasiat terhebat daripada manggis ini,tentang penyakit autoimun, hasil yang hebat dapat diperolehi.
 
Dr James Graham - Gynecologic Oncologist
 
Saya telah mengalami arthritis yang teruk pada sendi lutut dan buku lali.Saya berjalan dengan " tulang di atas tulang"mengalami sakit yang teruk. Saya juga mengalami ulser, gastrik dan paras hemoglobin ke tahap 6 dan di masukkan ke Unit Rawatan Rapi. Selepas 3 hari mengambil jus manggis, saya merasakan perubahan yang ketara pada masalah kesihatan dimana beransur-ansur baik.Saya amat yakin mengesyorkan anda mencuba jus manggis ini.
 
Dr Shermann Sugar Singleton
 
Saya mempunyai seorang anak kecil yang menghidap "eczema yang teruk", jadi saya memberi anak saya jus manggis, selepas 5 hari eczemanya sembuh dengan sepenuhnya.Wah sangat hebat jus manggis ini, kerana saya lihat dengan mata sendiri pemulihannya.
 
Robert Edgar Burns - Satu Keinginan Baru Untuk Hidup
 
Saya seorang polis, mengalami kecederaan sewaktu bertugas, tulang belakang saya remuk dan mengakibatkan kecederaan yang tidak dapat dipulihkan.Saya menghadapi masalah jantung, penglihatan yang teruk dan masalah angina yang teruk setiap hari.
Saya terlantar di katil setiap hari dan tidak mampu untuk menggerakkan lengan dan bahu kiri saya.Saya memerlukan bantuan isteri saya setiap hari. Saya tidur mengerekot, menangis walaupun sedang tidur kerana terlalu sakit.
Saya berdoa supaya tuhan mencabut nyawa saya segera.Pada suatu hari, anak saudara saya perkenalkan jus manggis ini. 3 hari selepas dos yang pertama diambil saya sudah dapat bangun dari katil dan berdiri tegak kerana sudah bertahun saya tidak bangun.
Sungguh hebat jus manggis ini.Masalah penyakit lain saya pun kembali baik.
Doktor saya amat terkejut dengan keadaan saya yang telah hampir kembali baik.
 
Mr Edwin Comer - Kehidupan Yang Lebih Baik Dengan Manggis
 
Saya menghadapi HEPATITIS C yang aktif, menyebabkan saya mengalami demam,sakit sendi, sakit kepala, kurang tenaga dan telinga tersumbat.Saya juga kurang bertenaga.Saya terpaksa mengambil 2,500 miligram Tylenol sehari untuk melegakan diri.
Setelah saya mencuba jus manggis dan dalam tempoh 3 minggu semua simpton yang dialami telah hilang.Saya tidak pernah berasa sehebat ini. Terima kasih manggis.
 
Suzette C.Greany
 
Suami saya mengambil jus manggis semasa berada dalam jagaan doktor terhadap masalah berat badan dan diabetes jenis II dan tekanan darah tinggi. Selepas 5 bulan dia tidak lagi menderita penyakit-penyakit ini. Berat badan turun 30 paun. Sungguh teruja dengan jus manggis ini.
 
Lain-Lain - Masih banyak Cerita Kehebatan Jus Manggis ini.
 
 
 www.mangosteenmd.com  
 
www.pubmed.com
 
www.mangosteentools.com
 
www.mangosteeneffect.com
 
www.ThemangosteenExperiences.com
 
 
DISINI KAMI INGIN MEMPERKENALKAN KEAJAIBAN ALAM SEMULAJADI YANG MEMERANJATKAN DARI synergy BUAH SEMPURNA IAITU  :-
 
        " SUPPLEMENT JUS BUAH MANGGIS YANG ASLI "
 
      * TIADA PEWARNA *  TIADA GULA  *  TIADA PENGAWET  *

       Lesen AJL                      Sijil Halal
          

       Klik Sini!                         Klik Sini!